Valentine’s Day, sub teroarea fricii. In Arabia – vegheaza poliţia religioasă

În Arabia poliţia religioasă veghează asupra sărbătorii de Valentine’s Day.

În ajunul Valentine’s, în Arabia Saudită, florăresele au grijă să ascundă trandafirii roşii. Aceasta, deoarece, pentru aşa-zisa sărbătoare a îndrăgostiţilor, poliţia religioasă veghează în împărăţia islamismului ultraconservator.

Magazinele de jucării au ursuleţi confecţionaţi din pluş roşu şi cutii de bomboane în formă de inimă, dar ele sunt depozitate cu mare atenţie, în dosul magazinelor, deloc la vedere.

Valentine’s dă naştere, ca în fiecare an, unui joc de-a pisica şi şoarecele, între comercianţi şi poliţia religioasă, întrucât totul se întâmplă într-o lume în care se încearcă demonstraţia că acest festival, care are loc pe 14 februarie, este străin de identitatea musulmană a regatului.

Ca în fiecare an, este reamintită o veche fatwa, prin care se declară că Islamul nu recunoaşte Valentine’s day – o comemorare a unui martir creştin.

Potrivit rapoartelor de presă, Ministerul Educaţiei a publicat o circulară prin care se dau asigurări că liceenii îşi vor înfrâna tentaţia unei asemenea sărbători occidentale.

“În fiecare an, ei (Moutawa) se opun celebrării Valentine’s day”, a spus un şofer de camion, pakistanez, care transporta buchete de trandafiri.

“Moutawa aşteaptă toată nopatea şi, daca ne prind, ne confiscă marfa şi o distrug”.

Sărbătoarea occidentală, în stilul Valentine’s day, cu cadouri, cu flori rosii, cu jucării sau ciocolată, este inacceptabilă în percepţia autorităţilor saudite care fac viaţa de zi cu zi strictă, după regulile religioase, începând astfel cu relaţiile dintre sexe.

Acţiunea Moutawa demonstrează mai mult o formă de teroare, spune un cofetar al căror seturi pentru Valentine’s nu trebuie să atragă atenţia.

“Vânzările sunt bune, totuşi”, a spus acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.