PARIS, 12 februarie 2009 – „Marele Orient” îl sărbătoreşte pe Darwin

“Marele Orient” din Franţa aduce un omagiu lui Charles Darwin, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la publicarea lucrării “Originea speciilor”, se aminteşte într-un comunicat de presă, de joi.

“Marele Orient” din Franţa consideră o datorie să intervină “într-un moment când creaţionismul revine în atenţia cetăţenilor sub titlul de „teorii ştiinţifice”, în şcolile din America de Nord, într-un moment în care obscurantismul înfloreşte pe terenul unei societăţi lipsită de repere.”

“La ora la care negarea crimelor Holocaustului nu mai este un subiect tabu în anumite sfere religioase, ca şi în rândul unor partide politice, la ora la care unii dintre contemporanii noştri continuă încă să facă din conceptul de rasă umană o dogmă, Marele Orient din Franţa consideră că este datoria sa să păstreze memoria acestuia, din moment ce cultura societăţii noastre riscă să dispară în agonia pragmatismului politicii”.

Marele Orient i-a amintit pe Charles Darwin, Galileo, Thomas More şi Giordano Bruno.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.