Aniversare în cadrul comunităţii pentru persoanele deficiente de auz şi vorbire

Duminică 15 februarie 2009 s-au împlinit şapte ani de la înfiinţarea Comunităţii pentru persoanele deficiente de auz şi vorbire din Eparhia Timişoarei.

Încă din anul 2002, cu binecuvântarea Î.P.S. Părinte Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, în cadrul sectorului social a fost întemeiată Comunitatea pentru persoanele cu deficienţe de auz şi de vorbire, deservită de preotul Eugen Bendariu, care oficiază slujbele bisericeşti în limbaj mimico-gestual.

Pentru o bună funcţionare, respectivei comunităţi i s-a pus la dispoziţie sala de şedinţe a Protopopiatului ortodox Timişoara, din cadrul Parohiei Timişoara Iosefin, care nu numai că susţine activ această comunitate, dar îi pregăteşte o locaţie nouă în incinta bisericii parohiale. Astfel, peste o sută de persoane beneficiază de asistenţă religioasă şi catehetică în fiecare duminică şi sărbătoare.

Cu ajutorul sectorului social, se oferă în mod constant ajutoare pentru persoanele lipsite de posibilităţi materiale şi totodată câte o masă caldă la cantina Parohiei Mehala din Timişoara. De asemenea, se organizează periodic pelerinaje la mănăstirile din Eparhie dar şi din ţară.

La acest moment aniversar a fost prezent părintele Cristian Pavel, consilier social, care a oferit daruri membrilor prezenţi ai comunităţii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.