publicat în: Arhivă

Traian Basescu si Mihai Ghimpu, primiti de IPS Pimen, la Putna

?eful statului roman, Traian Basescu, si presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, au fost in ziua de 28 aprilie 2010, la orele prinzului, in comuna suceveana Putna.

Ei au fost intimpinati cu piine si sare de copii imbracati in costume populare care cantau „Bine ati venit la Putna”, precizeaza Mitropolia Basarabiei.


La poarta manastirii din localitate, cei doi presedinti au fost asteptati de primarul Vasile Hotnogu, iar in curtea monumentului istoric de staretul Velnic Melchisedec si de arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, inalt Prea Sfintia Sa Pimen.

Tot in curtea manastirii, Regimentul 30 Garda si Protocol „Mihai Viteazu” a prezentat onorul si a intonat imnurile Romaniei si Republicii Moldova.

Traian Basescu si Mihai Ghimpu s-au inchinat, au depus coroane de flori si au sarutat mormantul Sfantului ?tefan cel Mare, dupa care au semnat in Cartea de Onoare a Manastirii. Ei au primit in dar cite o icoana cu chipul lui ?tefan cel Mare si Sfant.

inaltul Pimen a precizat ca vizita a doi sefi de stat la Manastirea Putna ar trebui sa determine tanara generatie sa ajunga mai des la monumentul ctitorit de marele voievod.

Traian Basescu, la randul sau, a tinut sa precizeze ca pe vremea cind era elev la Bacau a fost in excursie la Manastirea Putna, iar staret era pe atunci actualul arhiepiscop al Sucevei si Radautilor. El a mai spus ca, atunci, Pimen Suceveanul a facut o descriere foarte frumoasa a manastirii potrivit careia „?tefan si din mormint apara Moldova”. Astazi, alaturi de Traian Basescu s-au aflat ministrii Elena Udrea si Radu Berceanu, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, si primarul Sucevei, Ion Lungu, mai aminteste Mitropolia Basarabiei, citand inregistrari Radiotop.

©redactare Teo-CHristian publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 15/2010