In lume, un crestin moare pentru credinta sa la fiecare cinci minute

Mitropolitul Ilarion de VolokolamskIn lume, un crestin moare pentru credinta sa la fiecare cinci minute

Biserica Ortodoxa Rusa a cerut tarilor cele mai dezvoltate ale lumii sa instituie un sistem eficient de protejare a crestinilor, in special cu ajutorul factorilor financiari, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.

“Parlamentul European, in Rezolutia sa din 20 ianuarie 2011, mentiona necesitatea instituirii unui mecanism specific de sensibilizare a tarilor in care crestinii sunt persecutati. Cred ca acest mecanism poate fi redus la o formula scurta: ajutor economic si alte ajutoare acordate, in schimbul securitatii garantate pentru minoritatile religioase”, a declarat seful Departamentului Sinodal pentru Relatii Externe al Bisericii, Mitropolitul Ilarion, la un dineu organizat astazi, vineri 24 iunie 2011, in Moscova.


Citand datele bine-cunoscute ale organizatiilor internationale, el a mai spus ca la fiecare cinci minute un crestin moare pentru credinta sa, 105.000 de crestini fiind ucisi anual in conflictele interreligioase, si cel putin 75% din persecutiile religioase sunt indreptate impotriva crestinilor.

Potrivit Comisiei Conferintei Episcopale a Comunitatii Europene, circa 170.000 de crestini din lume sufera pentru credinta lor in fiecare an.

Potrivit Organizatiei pentru Drepturile Omului “Porti Deschise”, circa 100 de milioane de crestini sunt persecutati in diferite tari. “Trebuie sa recunoastem un fapt evident: crestinii sunt comunitatea religioasa cea mai persecutata din lume”, a spus Mitropolitul Ilarion, subliniind ca multi analisti compara nivelul persecutiilor, cu primele secole ale crestinismului.

Referindu-se la tarile in care situatia crestinilor este una speciala, el a mentionat Sudanul, Afganistanul, Iranul, India, Coreea de Nord, Bangladeshul, Pakistanul, Irakul. Astfel, mai putin de jumatate dintre cele 1,5 milioane de crestini care au trait in Irak sub Saddam Hussein au mai ramas in tara: unii au fost ucisi, iar altii au fost fortati sa-si paraseasca Patria lor, a mai spus Mitropolitul, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.