Sfintirea noii biserici cu hramul Adormirea Maicii Domnului – Alexandrovca

Mitropolitul Vladimir a continuat vizita sa pastorala in protopopiatul Floresti. in cadrul vizitei anterioare din data de 24 septembrie se stabilise sfintirea noii biserici cu hramul „Adormirea Maicii Domnului" din s. Alexandrovca.

Astfel, in dimineata zilei de 8 octombrie ierarhul a fost intampinat de catre un sobor de slujitori din circumscriptie in frunte cu parintele protopop Ilie Munteanu. A fost oficiata sfintirea Sfintei Mese, apoi a urmat Sfanta Liturghie.


in timpul slujbei preotul-paroh Prot. Ioan Tarus a primit suprema decoratie – Mitra, iar Pr. Serghei Graur din parohia Cuhurestii de Sus a fost avansat in treapta de Protoiereu si a fost decorat cu dreptul de a purta Palita.

Ctitorilor bisericii le-au fost inmanate diplome arhieresti.

Dupa slujba Mitropolitul Vladimir a venit cu un cuvant de invatatura despre importanta sfantului lacas pentru o comunitate religioasa. A adus felicitari satenilor si consiliului parohial pentru bineplacuta Domnului realizare, dorindu-le pace launtrica si alese binecuvantari.

Apoi ierarhul a impartit celor prezenti cruciulite si calendare bisericesti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.