Curtea Suprema de Justitie a Serbiei a anulat decizia prin care Biserica Ortodoxa Romana nu era recunoscuta in Timoc

Curtea Suprema de Justitie a Serbiei a anulat decizia prin care Biserica Ortodoxa Romana nu era recunoscuta in Timoc, transmite in buletinul propriu de stiri, astazi 30 octombrie 2009, Radio Dobrogea.


Parintele protoiereu Boian Alexandrovici este de parere ca hotararea autoritatilor de la Belgrad, de a nu accepta recunoasterea protopopiatului aflat in jurisdictia episcopiei Dacia Felix, contituie un atentat la identitatea sipirituala a celor peste 300.000 de romani care traiesc in regiunea Timocului.

Ascesta a mai aratat ca, prin decizia luata de justitie, se face o reparatie morala a minoritatii nationale romane din Timoc si ca, astfel, se respecta legea potrivit careia Bisericile si organizatiile religioase de pe teritoriul Serbiei au dreptul sa-si randuiasca si sa conduca independent activitatile interne si publice – mai informeaza Radio Dobrogea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.