DUPĂ DATINI, COLINDĂM

Studioul de concerte „Mihail Jora”

9 decembrie, ora 19:00

găzduieşte concertul

DUPĂ DATINI, COLINDĂM

concert dedicat

ZILEI INTERNAŢIONALE A CÂNTULUI CORAL

participă

CORUL DE COPII RADIO

dirijor: Voicu Popescu

Grupul de muzică bizantină „Anton Pann”

dirijor: Constantin Răileanu

Corul „SOUND”

dirijor: Voicu Popescu

Corala camerală mixtă “I.C.Danielescu” din Ploieşti

dirijor: Valentin Gruescu

Corala bărbătească ortodoxă “Te Deum Laudamus”

dirijor: Dan Mihai Goia

Eveniment iniţiat de Federaţia Internaţională a Muzicii Corale – IFCM

În fiecare an, în a doua duminică din decembrie, milioane de oameni din toate colţurile lumii se unesc într-un singur suflet prin unica şi invizibila legătură creată de cântul coral.

Evenimentul a fost lansat în anul 1991 de Federaţia Internaţională a Muzicii Corale, la iniţiativa compozitorului Alberto Grau din Venezuela. Dacă anul trecut, aproximativ 200.000 de corişti din aproape 30 de ţări şi-au unit glasurile, organizatorii şi-au propus ca în 2007 să fie implicate 70 de ţări.

În România, Ziua Internaţională a Cântului Coral a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000 când, la iniţiativa Fundaţiei Culturale „Sound”, în douăsprezece localităţi s-au desfăşurat impresionante manifestări corale. Concepută ca o incercare de sensibilizare a opiniei publice prin forta unificatoare a cântului coral, sărbătoarea prilejuieşte artiştilor profesionişti şi amatori români, intrarea în marea familie a celor care cred în pace şi întelegere, refuzând discriminarea, singuratatea, instrăinarea şi orice barieră de comunicare.

mai multe detalii pe

https://www.ifcm. net/

Biletele se gasesc la casa de bilete a Radiodifuziunii Romane din Str. Gen. Berthelot nr. 60-64

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.