Calatoria lui Benedict al XVI-lea în Iordania şi Israel (perioada 8 – 15 mai)

Papa Benedict XVI va efectua în perioada 8-15 mai o excursie în Ţara Sfântă, care va incepe in Israel şi apoi in Iordania, a declarat marţi, cotidianul italian „Il Foglio” , fără a preciza sursa.

“Conform informaţiilor colectate de către Il Foglio, papa va pleca in 8 mai la Amman (…) Trei zile mai târziu, el va ateriza în Israel la bordul unei aeronave a Royal Jordanian Airlines. Excursia de patru zile va include, de asemenea, o vizită la Autoritatea Palestiniană “, scrie ziarul administrat de Giuliano Ferrara, un fost purtător de cuvânt al guvernului italian condus de Silvio Berlusconi.

“Vizita va fi probabil confirmată de către Vatican în această săptămână, oricum înainte de Crăciun,” a adăugat cotidianul.

Potrivit Il Foglio, papa va celebra o mesă în Ierusalim, Nazaret şi alta în Betleem, unde se va întâlni cu Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Nu este prevăzută nicio întâlnire cu reprezentanţi ai mişcării islamiste Hamas, conform aceleiaşi surse.

Cu cinci zile in urma, Lacasuri Ortodoxe anuntase ca Preşedintele israelian Shimon Peres a precizat că discutase cu o delegaţie a Vaticanului detalii ale unei posibile vizite a Papei Benedict XVI în Israel, în primăvara anului 2009.

“Aşteptăm un anunţ oficial al vizitei, care trebuie să sosească din Roma”, dar preşedintele a început încă de miercuri discuţia cu o delegatie a Vaticanului pe tema vizitei ce ar putea avea loc în primăvara anului, dupa cum declarase AFP purtatorul de cuvant Ayelet Frish.

În timpul unei vizite în Italia în septembrie 2007, dl Peres l-a invitat pe Papa să viziteze Israelul in scopul “consolidarii mesajului de pace, reconciliere şi speranţă pentru întregul Orient Mijlociu”. Papa a răspuns că ar fi foarte fericit să accepte această invitaţie, dar data exactă nu a fost stabilită, declarase acelasi purtător de cuvânt.

Un oficial de la Vatican anuntase si el, la sfarsitul lunii noiembrei, posibilitatea efectuarii unei excursii a Papei in Israel, în 2009.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.