ATENA – Cazul Muntelui Athos: Costas Karamanlis şi-a făcut Mea Culpa

Primul Ministru grec, Costas Karamanlis, si-a asumat marţi responsabilitatea politică pentru afacerea tranzacţiilor imobiliare între o mănăstire din Muntele Athos (nord) şi Statul grec, care a zdruncinat de mai multe luni guvernul său.

“Ştiu că toate scandalurile referitoare la Mănăstirea Vatopedu (una dintre manastirile din Muntele Athos) i-au întristat pe cetăţeni, prin urmare, imi asum cu sinceritate vina”, a spus Karamanlis într-un discurs tinut înaintea grupului parlamentar, Noua Democraţie (dreapta).

Dl Karamanlis a spus că toate deciziile ministeriale privind vânzarea controversată a terenurilor publice legate de Mânăstirea Vatopedu au fost anulate şi a precizat că pe primul loc a fost pus “interesul public.”

“Eu nu voi tolera niciun atentat la interesul public, este clar. Si ma angajez să continuu cu adoptarea măsurilor adecvate şi a oricăror alte modificări, pentru a evita repetarea unor astfel de fenomene”, a spus Caramanlis.

Afacerea Muntelui Athos a deranjat semnificativ imaginea guvernului, contribuind, conform unor analişti, la alimentarea furiei din ultimele zile a tineretului grec, iesit in stradă, după moartea unui adolescent de 15 ani, ucis de Politie in 6 decembrie 2008.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.