“Procesul comunismului” întârzie în mod deliberat (Iulia Mocanu)

…afirmă Iulia Mocanu de la AFDP în cadrul unei conferinţe la Beiuş

Cu prilejul implinirii a 19 ani de la căderea comunismului în România, ASTRADROM (Asociaţia pentru păstrarea şi promovarea valorilor culturale şi naţionale ale poporului roman) a organizat conferinţa cu tema “Pe urmele mărturisitorilor” susţinută de teologul Fabian Seiche şi Iuliana Mocanu de la AFDP din Turda.

Prima sesiune a conferinţei a fost susţinută în 15 decembrie 2008 la Oradea fiind urmată a doua zi la Beiuş

În sesiunea a doua care a avut loc la Beiuş, doamna Iulia Mocanu a spus că testamentul lui Mircea Vulcănescu: “Să nu ne răzbunaţi” e valabil pentru toţi deţinuţii politici care l-au cunoscut pe Dumnezeu în închisoare, „dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne cunoaştem istoria, şă ascundem cele ce s-au petrecut acolo”.

În continuare doamna Mocanu a spus că se întârzie în mod intenţionat cu Procesul Comunismului „deoarece se aşteaptă ca supravieţuitorii care au mai rămas să treacă la cele veşnice şi astfel nu vor mai fi martori şi nici persoane care să lupte pentru scoaterea la iveală a celor petrecute acolo”.

Teologul clujean a vorbit despre minunile petrecute la moaştele mucenicilor de la Aiud, despre modul de vieţuire al unor foşti deţinuţi ca: Valeriu Gafencu, Daniil Sandu Tudor, Arsenie Papacioc, Iustin Pârvu, Marin Naidin, Nichifor Crainic, Dumitru Stăniloae, monahia Mihaiela Iordache, Aspazia Oţel Petrescu,Trifan şi alţii precum şi despre felul prin care anumite ideologii politice influienţează viaţa religioasă a individului: „Capitalismul e la fel de periculos ca şi comunismul.

Comunismul incerca scoaterea lui Dumnezeu din inima omului într-o formă comună, la mai mulţi o dată prin colectivizare, în timp ce capitalismul face acelaşi lucru prin individualizare”.

În cadrul conferinţei de la Beiuş profesorul Fabian Seiche a amintit şi numele unor ierarhi care au murit în condiţii suspecte: PF Nicodim Munteanu, PF Iustinian Marina, PF Iustin Moisescu, PS Nicolae Popovici, PS Valerian Zaharia, PS Grigore Leu şi alţii.

– articol realizat prin bunavointa pr. Eftimie, staretul Manastririi Huta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.