Resfintirea bisericii Sf Cuv Paraschiva – 1 Decembrie Stoisesti

Resfintirea bisericii Sf Cuv Paraschiva – 1 Decembrie Stoisesti

Ziua de 20 iunie 2010 se inscrie cu litere adanci in cronica satului 1 Decembrie, ca zi de sarbatoare, intrucat in aceasta zi a avut loc resfintirea bisericii ‘‘Sfanta Cuvioasa Paraschiva’‘, construita in anul 1980 de catre credinciosii acestui sat.


Biserica acestei localitati in perioada anilor 2006 – 2010 a suferit ample lucrari de reparatie, interioare si exterioare, a fost inzestrata cu mobilier si pictata in tehnica ulei de catre pictorii Vasile si Carmen Rauta, cu osardia preotului paroh Tabacaru Medeleanu Florin, ajutat de credinciosii parohiei.

Evenimentul a inceput la orele 08:00, cand s-a oficiat slujba Utreniei, iar dupa primirea chiriarhului locului, a avut loc ceremonia de resfintire a bisericii dupa randuiala canonica, oficiata de catre Preasfintitul Parinte Corneliu, Episcopul Husilor, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, in frunte cu Preacucernicul Parinte Ioan Petru, Protopop de Falciu. Apoi, pe scena special amenajata s-a savarsit Sfanta Liturghie arhiereasca, la care au participat credinciosii parohiei, precum si din satele invecinate.

Raspunsurile la strana au fost date de catre corul "Sfantul Roman Melodul’‘, format din preotii Protopopiatului Falciu, dirijat de catre preotul Grosu Florin.

Pentru munca depusa la infrumusetarea bisericii, preotul paroh Tabacaru Medeleanu Florin a primit din partea Preasfintitului Parinte Corneliu rangul de sachelar. in cuvantul sau, parintele paroh a multumit Preasfintitului pentru resfintirea acestui sfant lacas in care se aduna la rugaciune cele 150 de familii din acest sat, multumind si pentru rangul acordat, incredintandu-l de fiasca ascultare si dreapta pastorire a credinciosilor din parohia incredintata.

Episcopia Husilor

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian

Articol publicat in saptamanalul scris MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 23/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.