Biserica Ortodoxa Estona incepe din 2012 reformarea calendarului liturgic (stil vechi/stil nou)

tineri in Biserica estonaBiserica Ortodoxa Estona incepe din 2012 reformarea calendarului liturgic (stil vechi/stil nou)

Biroul de presa al Bisericii Ortodoxe Estone (autonoma, aflata sub jurisdictia Patriarhiei Ecumenice) a emis un comunicat semnat de primatul sau, Arhiepiscopul Stefan de Tallinn si al intregii Estonii, in care se specifica faptul ca Biserica s-a hotarat ca din anul 2012 sa treaca la calendarul liturgic reformat (renuntand la cel pe stil vechi), informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.


Din 2012, cu unele exceptii ridicate de iconomia pastorala, “vor rexista sarbatori cu data fixa, celebrata conform calendarului gregorian, si sarbatori cu data schimbatorare (inclusiv perioadele Triodului si Penticostarului), conform calendarului iulian”, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.