Frictiuni intre Biserica Georgiei si Biserica Armeana

cancelarul Scaunului Bisericii Armene parintele Arsak Iin ziua de 21 iunie 2011, a avut loc o conferinta de presa la Scaunul Bisericii Armene din Ecimiazin, Biserica incercand sa prezinte un bilant al vizitei Catolicosului armean Garegin al II-lea in Georgia si Javak, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.
Episcopul Arsak de Kaceatrian, cancelar al Bisericii din Ecimiadzin a declarat despre Catolicosul Tuturor Armenilor ca nu a reusit sa viziteze Bisericile Norasen si Sfantul Nsan “din cauza atitudinii anti-constructive georgiene”. “Intoleranta georgiana s-a observat pe parcursul intregii vizite”, a mentionat el.

Arsak a subliniat faptul ca Scaunul Apostolic din Ecimiazin nu are nimic impotriva Bisericii Ortodoxe Georgiene in ce priveste statutul legal.

Dupa cum prezentam in paginile precedente ale Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe, “niciun document nu a fost semnat in timpul reuniunii, partile neajungand la vreun acord asupra vreunei chestiuni importante”.

Patriarhul Georgiei, Ilia al II-lea, a facut unele declaratii nepotrivite despre liderul religios armean, iar acele declaratii s-au raspandit in mass-media georgiana. Referindu-se la aceasta tema, Arsak a aratat ca nu era potivit deloc sa se faca astfel de anunturi legate de liderul religios al tarii vecine.

Vorbitorul a mai subliniat, de asemenea, ca ar fi la fel de nepotrivit sa faca comentarii la adresa declaratiei cum ca Scaunul Bisericii din Ecimiadzin ar respecta de fapt varsta si experienta Patriarhului Ilia al II-lea al Georgiei. Patriarhul Georgiei ii numise pe liderii religiosi armeni ca fiind “lipsiti de experienta si prea tineri”.

Scaunul din Ecimiazin este sediul spiritual si administrativ al Bisericii Armene din toata lumea si Resedinta Apostolica Pontificala a Patriarhului Suprem, Catolicosul tuturor armenilor, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.