publicat în: Arhivă

A patra ediţie a Târgului Internaţional de Veşminte, Icoane, Artizanat şi Obiecte BisericeştiÎn perioada 13-15 noiembrie a.c., la Centrul de conferinţe „Providenţa” din Iaşi, va avea loc a patra ediţie a Târgului Internaţional de Veşminte, Icoane, Artizanat şi Obiecte Bisericeşti (TOB). După primele ediţii, unde şi-au expus lucrările firme şi pictori, artizani, producători de veşminte şi obiecte bisericeşti, arhitecţi şi constructori de biserici, restauratori şi editori de carte religioasă, din ţară şi din străinătate, la Iaşi, are loc a patra ediţie a singurului eveniment de acest gen din ţară, care are ca model manifestarea asemănătoare din Grecia.

Pus sub patronajul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava şi organizat de Agenţia de relaţii publice, publicitate şi management cultural „Media Scai”, formată din absolvenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” din Bucureşti, TOB reuneşte într-un singur spaţiu firmele şi organizaţiile care se ocupă cu producerea, comercializarea şi întreţinerea obiectelor de cult, cu proiectarea şi construcţia lăcaşurilor de cult.

De la TOB, preoţii şi enoriaşii pot cumpăra la preţ de producător şi garantate de acesta obiectele necesare pentru cultul ortodox din parohii. În acelaşi timp, TOB se adresează tuturor persoanelor care iubesc arta bisericească şi o înţeleg, fiind şi prilejul ca preoţii şi persoanele care admiră arta creştină să se întâlnească cu pictorii de biserici şi de icoane, cu artizanii catapetesmelor, altarelor şi stranelor bisericeşti, cu făuritorii de clopote şi obiecte de cult, cu maeştrii vitraliilor, cu editori de cărţi şi reviste, cu artizanii veşmintelor preoţeşti şi, nu în ultimul rând, cu arhitecţii şi constructorii bisericilor româneşti, încât misiunea TOB subscrie misiunii Bisericii Ortodoxe Române. Târgul de la Providenţa va fi deschis zilnic, între 10:00 şi 18:00, iar intrarea este liberă.