Audienta la Patriarhie: ambasadorul Romaniei in Regatul Belgiei, Ovidiu Dranga

BIROUL DE PRES? AL PATRIARHIEI ROMaNE, ne informeaza:

in ziua de 21 martie 2011, la Resedinta Patriarhala, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel l-a primit in audienta pe Excelenta Sa Domnul Ovidiu Dranga, ambasadorul Romaniei in Regatul Belgiei.

Domnul ambasador a multumit pentru primire si a evidentiat cooperarea foarte buna dintre Ambasada Romaniei in Belgia si Reprezentanta Patriarhiei Romane pe langa institutiile europene cu sediul la Bruxelles. in acest context, oaspetele a adus la cunostinta Patriarhului Romaniei faptul ca statul belgian a recunoscut cea de a doua parohie ortodoxa romana din capitala Belgiei, care functioneaza alaturi de Reprezentanta Patriarhiei Romane.


Preafericitul Parinte Patriarh Daniel l-a informat pe domnul ambasador despre eforturile Patriarhiei Romane pentru sustinerea si buna functionare a Reprezentantei sale pe langa institutiile europene. Preafericirea Sa a mentionat ca proiect prioritar al Patriarhiei Romane consolidarea si reamenajarea sediului Reprezentantei de la Bruxelles. Domnul ambasador Ovidiu Dranga l-a asigurat pe Patriarhul Romaniei de sprijinul Ambasadei Romaniei de la Bruxelles pentru identificarea unor solutii in vederea finalizarii lucrarilor incepute.

in timpul intrevederii a mai fost abordata si posibilitatea unei vizite a Patriarhului Romaniei la comunitatile ortodoxe romane si la institutiile europene din Bruxelles in anul viitor (2012). in acest sens, a fost subliniata importanta cooperarii dintre Ambasada Romaniei si Reprezentanta Patriarhiei Romane pe langa institutiile europene pentru initierea si dezvoltarea unor proiecte sociale si cultural-spirituale in beneficiul romanilor stabiliti in capitala Belgiei.

SURSA: Agentia de Stiri oficiala a Patriarhiei Romane, Basilica

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.