publicat în: Arhivă

Imprimeria Pharos din Popesti-Leordeni va tipari lucrari cu costuri mici, pentru Patriarhia Romana

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a sfintit in data de 18 martie 2011, tipografia Pharos, de la Popesti-Leordeni, dupa cum informeaza Agentia de Stiri Ofiiala a Patriarhiei Romane, citand postul de televiziune TRINITAS TV. La sfintirea acestei moderne imprimerii a Patriarhiei Romane au participat mai multi membri ai Sfantului Sinod al Bisericii noastre.


„Felicitam pe Parintele Consilier Patriarhal Mihai Hau care a fost trup si suflet in organizarea acestei imprimerii care contine o rotativa si o tipografie plana, deci tipareste in paralel ziare si carti, si ii oferim, ca semn de pretuire si binecuvantare aceasta icoana a Preasfintei Treimi pentru ca aceasta noua imprimerie are doua hramuri, Sfanta Treime si Sfantul Dionisie Exiguul”.

Tot in prezenta Preafericitului Parinte Patriarh Daniel si a celorlalti ierahi a fost facuta proba finala a rotativei, fiind tiparit un numar al cotidianului ‘Ziarul Lumina”.

Imprimeria „Pharos” va avea capacitatea de a tipari atat cotidianul Patriarhiei Romane, cat si diferite alte publicatii. De asemenea, la „Pharos” vor fi imprimate carti si brosuri de zidire sufleteasca, accesibile credinciosilor datorita costurilor mici de tiparire.

SURSA: Agentia de Stiri oficiala a Patriarhiei Romane, Basilica