Alegeri pentru un nou Arhiepiscop de Alba Iulia: IPS Andrei Fagarasanul si PS Irineu Bistriteanul

alegeri in arhiepiscopia albei

Lacasuri Ortodoxe: Cluj-Napoca, Romania

Marti, 10 mai 2011, in Aula „Nicolae Ivan” a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, a avut loc, sub presedintia Inaltpreasfintitului Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului si Loctiitor de Arhiepiscop al Alba Iuliei, sedinta speciala de consultare a Sinodului Mitropolitan cu membrii Adunarii eparhiale a Arhiepiscopiei Alba Iulia.

Sedinta speciala de consultare a fost precedata de slujba de TeDeum, oficiata in Catedrala Mitropolitana.

In conformitate cu prevederile din Statutul pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane privitoare la alegerea de Arhiepiscop, la aceasta sedinta consultativa au fost prezentate numele inaltpreasfintitului Parinte Episcop Vicar ANDREI FAGARASANUL si al Preasfintitului Parinte Episcop vicar IRINEU BISTRITEANUL, cei 2 candidati eligibili care au fost desemnati, prin vot secret, in cadrul consultarii din Sinodul Mitropolitan al Clujului.

alegeri in arhiepiscopia albei

Intrucat cei doi candidati intrunesc asteptarile membrilor Adunarii eparhiale a Arhiepiscopiei Alba Iuliei s-a decis, cu unanimitate de voturi, mentinerea listei, fara a se impune completarea ei cu inca un ierarh eligibil.

alegeri in arhiepiscopia albei

Astfel, lista finala cu numele celor doi candidati desemnati de Sinodul Mitropolitan si confirmata de Adunarea eparhiala va fi inaintata Sfantului Sinod, care se va intruni in sedinta de lucru, joi, 19 mai 2011, la resedinta Patriarhala din Bucuresti, pentru a-l alege, prin vot secret, pe viitorul Arhiepiscop al Alba Iuliei.

Biroul de presa

Pr. Bogdan Ivanov

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.