publicat în: Arhivă

Mitropolitului Chiril a vizitat ambasada turcă la Moscova

Pe data de 14 noiembrie 2008, Mitropolitul Chiril de Smolensk şi Kaliningrad, preşedinte al Departamentului de Relaţii Externe al Patriarhiei de la Moscova, a vizitat Ambasada turcă de la Moscova, unde l-a întâlnit pe Ambasadorul Halil Akinci şi directorul de afaceri religioase al Republicii Turce, Ali Bardakoglu. Obiectivul acestei întâlniri a fost permisiunea pelerinilor ortodocşi şi accesul mai bun la locurile sfinte din Anatolia.

“În ultimii ani, numărul de pelerini ai Bisericii Ortodoxe Ruse care au vizitat locurile sfinte de pe teritoriul Turciei, a crescut simţitor. Suntem încântaţi de faptul că politica Republicii Turce a permis această creştere”, a spus Mitropolitul Chiril.

“Avem acum nevoie de un dialog între religii. Biserica Rusă participă în mod activ la dialogul cu comunităţile musulmane diferite din lume. Suntem mulţumiţi de întrevederea noastră de astăzi, sperând să contribuie la dezvoltarea relaţiilor dintre comunităţile noastre religioase. Sunt convins că factorul religios va ajuta la avansarea prieteniei dintre cele două popoare şi cooperarea acestora”, a mai spus Mitropolitul.

Participanţii la reuniune au căzut de acord asupra necesităţii furnizării (miilor de pelerini ruşi care călătoresc annual) de documentaţii în limba rusă care să descrie adevarata istorie a locurilor sfinte creştine.