Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit vizita domnului Giorgi Ugulava, primarul orasului Tbilisi

COMUNICAT DE PRESA ?

in ziua de 18 septembrie 2009, la Resedinta patriarhala, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a primit pe Excelenta Sa Domnul Levan Metreveli, Ambasadorul Georgiei in Romania si pe Domnul Giorgi Ugulava, primarul orasului Tbilisi.


Cu acest prilej, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a subliniat relatiile traditionale de prietenie dintre cele doua tari, precum si legaturile traditionale dintre Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Ortodoxa a Georgiei, marcate de personalitatea marelui ierarh ortodox originar din Iviria (Georgia) Sfantul Ierarh martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Tarii Romanesti.

La randul sau, domnul Giorgi Ugulava, primarul orasului Tbilisi, dupa ce a transmis Patriarhului Romaniei salutul Patriarhului Georgiei, a apreciat importanta Sfantului Ierarh martir Antim Ivireanul pentru istoria ambelor popoare, roman si georgian. in memoria acestuia, primarul orasului Tbilisi spera ca in Bucuresti sa fie amplasat un monument care sa marcheze recunoasterea reciproca a personalitatii acestui sfant ivirean si contributia sa la cooperarea dintre cele doua Biserici surori si popoare ortodoxe, iar in Tbilisi, o strada sa poarte numele „Bucuresti”. De asemenea, domnul Giorgi Ugulava a manifestat un interes deosebit fata de programele sociale desfasurate in parteneriat de catre Biserica Ortodoxa si Statul roman. in context acestei prezentari, Patriarhul Romaniei a subliniat faptul ca, in societatea contemporana, care pune accent mai mult pe cooperare practica decat pe ideologie abstracta, Biserica are misiunea de a contribui activ si real la rezolvarea problemelor existente astazi.

in cadrul intrevederii, au mai fost abordate posibile proiecte de colaborare in domeniul religios, cum ar fi spre exemplu organizarea de pelerinaje, pentru o mai buna cunoastere reciproca a realitatilor vietii bisericesti si pentru consolidarea relatiilor de fratietate intre cele doua popoare ortodoxe.

BIROUL DE PRES? AL PATRIARHIEI ROMaNE

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.