Papa: “Drepturile copiilor, violate uneori chiar in interiorul Bisericii Catolice”

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Papa: "Drepturile copiilor, violate uneori chiar in interiorul Bisericii Catolice"

Papa Benedict al XVI-lea i-a convocat la Vatican, in perioada 15 – 16 februarie pe toti episcopii catolici din Irlanda, la o intalnire programata in urma unui scandal pe tema preotilor pedofili din zona Dublin, “acoperiti” de ierarhia catolica locala.


"De-a lungul secolelor, Biserica, dupa modelul lui Hristos, a promovat pastrarea demnitatii si drepturilor minorilor si, in multe moduri, a avut aceasta grija", a subliniat Papa, citat de AFP.

Papa: "Drepturile copiilor, violate uneori chiar in interiorul Bisericii Catolice"

"Din pacate, in diferite ocazii, unii dintre membrii sai, care actioneaza contrar acestui angajament, le-au incalcat drepturile: un comportament pe care Biserica nu-l tolereaza, ci il deplange si il condamna", a afirmat acesta cu ocazia celei de-a 20-a aniversari a Conventiei privind Drepturile Copilului. Conventia a fost adoptata in noiembrie 1989 si a intrat in vigoare in luna septembrie 1990.

Papa Benedict al XVI-lea regreta deci ca drepturile copilului au fost incalcate cu "diverse ocazii", chiar in sanul Bisericii.

Afirmatiile au fost facute in ziua de luni, 8 februarie 2010, la Vatican, cu ocazia priirii participantilor la sedinta Consiliului Pontifical pentru familie – infromeaza Radio Vatican.

Papa: "Drepturile copiilor, violate uneori chiar in interiorul Bisericii Catolice"

Un scandal pe tema unor abuzuri sexuale infaptuite de 3 profesori, asupra elevilor, in perioada 1970 – 1980, in doua scoli iezuite, a izbucnite de curand in Germania (vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe 3/2010).

©Marian Zavoeanu / publicat in Monitor Lacasuri Ortodoxe 4 /2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.