Demonstratie copta, impotriva re-cununarii, hotarata de instanta

Lacasuri Ortodoxe: din Cairo – Egipt/AFP
Demonstratie copta, impotriva “re-cununarii” hotarate de instanta

Sute de copti din Egipt s-au adunat miercuri, 9 iunie 2010, la Cairo, pentru a-si sprijini Biserica, in actiunea de respingere a unei hotarari prin care se permite re-cununarea persoanelor divortate.


Credinciosii s-au adunat in fata Catedralei San Marco, arborand bannere cu imaginea liderului lor, Patriarhul Shenouda al III-lea, cu inversunare puternica, impotriva deciziei inaltei Curti Administrative (vezi Monitor Lacasuri Ortodoxe 19/2010).

"Ne opunem re-cununarii; urmam invataturile Bibliei", se putea citi pe unul dintre bannere, in timp ce pe altul scria: "Ne sprijinim Patriarhul, respingand hotararea care se opune invataturii crestine".

intr-o predica, Shenouda al III-lea a declarat din nou miercuri, 9 iunie 2010, ca el "nu va accepta nimic care se opune Bibliei", reiterand faptul ca re-cununarea este permisa doar in cazul divortului cauzat de adulter.

inalta Curte Administrativa Egipteana a hotarat la sfarsitul lunii mai 2010 ca Biserica Ortodoxa Copta trebuie sa autorizeze recasatorirea unui credincios divortat, intr-un caz in care Patriarhul refuzase sa faca acest lucru.

Egiptul, in marea sa majoritate musulman, numara intre 6 si 10% copti, sau crestini egipteni. Casatoria civila nu este recunoscuta in Egipt daca nu este insotita de o casatorie religioasa.

In acest moment, informatia poate fi citita doar pe Lacasuri Ortodoxe!

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.