15 ani de inchisoare pentru un preot catolic dintr-o suburbie a Romei

Lacasuri Ortodoxe: din Roma
15 ani de inchisoare pentru un preot catolic dintr-o suburbie a Romei

Un preot italian din suburbiile Romei a fost condamnat joi, 3 martie 2011, la 15 ani si patru luni inchisoare de catre Curtea Penala din capitala italiana, pentru ca a abuzat de sapte copii intre 1998 si 2008, a raportat presa italiana.

Vaticanul a tinut sa precizeze, prin vocea purtatorului de cuvant Federico Lombardi, ca parohia preotulului, Selva Candida, nu apartine de Dieceza de Roma, a carei episcop este Papa, ci de cea vecina de Porto si Santa Rufina.


Parchetul a hotarat o pedeapsa de 18 ani de inchisoare pentru actele sexuale cu minori, violenta sexuala si incitare la prostitutie a minorilor, contra lui Ruggero Don Ciotti, in timp ce unul dintre avocatii sai, Patrizio Spinelli, a solicitat achitarea clientului sau pe motiv ca "nu a existat nicio dovada de incredere".

Preotul a fost condamnat pentru ca a abuzat sexual si a agresat, pe o perioada de zece ani, copiii care i-au fost incredintati, in special in timpul excursiilor organizate de parohie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.