Bisericile catolice si protestante din Anglia se tem ca vor fi obligate sa angajeze homosexuali sau transsexuali in randul personalului

Lacasuri Ortodoxe: din Londra – Marea Britanie
Controverse asupra unui discurs papal rostit impotriva unui proiect de lege privind protejarea homosexualilor

Comentariile acuzatoare ale Papei Benedict al XVI-lea, prin care acesta reclama un proiect de lege care ii protejeaza impotriva discriminarii pe homosexuali, rostit in ziua de marti, 2 februarie 2010, au starnit controverse in Regatul Unit, cu doar cateva luni inainte de o vizita oficiala in aceasta tara.


"Tara dumneavoastra este bine cunoscuta pentru angajamentul sau ferm in egalitatea de sanse pentru toti", a declarat luni, 1 februarie 2010, Papa de la Roma, in timpul unui discurs in fata episcopilor catolici din Anglia si Tara Galilor.

Bisericile catolice si protestante se tem ca vor fi obligate sa angajeze homosexuali sau transsexuali in randul personalului

"Cu toate acestea… unele legi destinate atingerii acestui obiectiv impun restrictii injuste privind libertatea comunitatilor religioase de a actiona conform convingerilor proprii… Din acest punct de vedere, acestea incalca legea naturala pentru care egalitatea tuturor fiintelor umane este fundamentala si garantata", a mai spus Papa.

Bisericile Catolice si protestante britanice se tem ca "legea egalitatii" de sanse, in prezent dezbatuta in Parlament, ar putea sa le constranga sa angajeze homosexuali sau transsexuali in randul personalului lor, cum ar fi, de exemplu, functia de profesor. Proiectul de lege nu obliga insa acceptarea lor in functia de preot.

Bisericile catolice si protestante se tem ca vor fi obligate sa angajeze homosexuali sau transsexuali in randul personalului

O campanie condusa de episcopii anglicani si catolici este deja in curs de desfasurare impotriva acestui proiect de lege.

Cuvintele Papei au primit imediat sustinerea Arhiepiscopului Vincent Nichols, lider al Bisericii Catolice din Anglia si Tara Galilor. Apreciind acest discurs, ca pe o “voce rasunatoare”, Arhiepiscopul de Westminster a spus ca Papa "exprima astfel preocuparile mai multor persoane din acesta tara".

Bisericile catolice si protestante se tem ca vor fi obligate sa angajeze homosexuali sau transsexuali in randul personalului

Discursul papal a fost citat pe larg in ziarele britanice de marti, 2 februarie 2010. "Voi face o vizita, dar nu-mi plac legile voastre privind egalitatea de sanse”, titreaza de exemplu “Independent”, declarand ca "papa ataca drepturile oferite homosexualilor".

”National Secular Society” (o societate laica nationala) a anuntat deja o demonstratie. "Contribuabilul va plati 20 milioane de lire sterline pentru vizita Papei, in care acesta a declarat deja ca va ataca egalitatea in drepturi, promovand discriminarea", a declarat presedintele organizatiei, Terry Sanderson.

©KSLCatalin / redactie

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.