Un ministru a cerut presedintelui Paraguay sa accepte un test de paternitate

Lacasuri Ortodoxe: din Asuncion – Paraguay
Un ministru a cerut presedintelui Paraguay sa accepte un test de paternitate

Ministrul paraguayan (reprezentant al femeilor) Gloria Rubin, a cerut luni, 23 noiembrie 2009, presedintelui Paraguay – fost episcop – Fernando Lugo, sa accepte un test de paternitate pentru a pune capat discutiilor acumulate in urma recunoasterii acestuia ca este tata al unui copil de doi ani.


"Pentru a da un exemplu paraguayenilor, ar trebui sa se prezinte la testarea ADN-ului. Nu ii pot cere presedintelui sa faca acest lucru. Nu sunt consiliera acestuia, dar ma pun in locul tuturor femeilor", a declarat jurnalistilor, aceasta lidera a unei influente ONG, de aparare a drepturilor femeilor.

Pe 13 aprilie 2009, Lugo a recunoscut ca este tatal, fiului Vivianei Carrillo, in varsta de 25 de ani, provocand astfel un scandal in sanul acestei tari 90% catolice.

De atunci, justitia a fost nevoita sa ia in considerare studierea pretentiilor de paternitate venite din partea altor 2 femei: Benigna Leguizamón, in varsta de 27 de ani, fosta menajera in Dioceza de San Pedro, unde Lugo a slujit ca episcop, si, mai recent, Hortensia Moran, in varsta de 39 de ani. Fiii acestor doua femei au si ei varste de sase, respectiv, doi ani.

in cazul D-nei Leguizamón, dosarul a fost blocat de refuzul din iunie 2009, venit din partea lui Lugo, de a se supune unei probe de sange, in numele atributiilor sale prezidentiale.

"imi pasa de aceasta problema", a declarat Dna. Rubi, spunand ca seful statului este prost consiliat, si ca refuzul sau de a se prezenta la testare alimenteaza indoiala.

"Chiar daca fiul sau este cel pe care il recunoaste sau nu, in cele din urma s-ar afla rezultatul. E mai bine pentru toata lumea", a adaugat ea.

Lugo, episcop de San Pedro (est) pana in 2005, a renuntat la slujirea religioasa in 2007, pentru a candida la alegerile prezidentiale, la care a invins ca si candidat de stanga, in 2008, punand capat unei conduceri de 61 de ani a Partidului Conservator.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.