publicat în: Arhivă

Pelerinajul Adormirii Maicii Domnului, in Ierusalim, admirat de presa americana

Lacasuri Ortodoxe: The Msnbc Digital Network

Mai multe calugarite si credinciosi ortodocsi, tinand in mana lumanari, au fost surprinsi mergand de-a lungul Via Dolorosa in timpul unei procesiuni in Vechiul Oras al Ierusalimului, dimineata devreme, in data de 25 august 2010, de presa americana. Mai mult de o mie de credinciosi au luat parte la procesiunea anuala in care o icoana a Maicii Domnului este purtata din Biserica Sfantului Mormant a Vechiului Oras al Ierusalimului spre o Biserica de la poalele Muntelui Maslinilor, unde crestinii, intr-o pestera, cinstesc mormantul gol al Maicii Domnului.


Crestinii grec-ortodocsi au participat la o procesiune prin Vechiul Oras al Ierusalimului, in zorii zilei, cu lumanari aprinse in cinstea Adormirii Maicii Domnului nostru Iisus Hristos, Maria / Ierusalim, 25 august 2010.

Calugaritele ortodoxe, cu lumanari si flori, au luat parte la o procesiune ce a avut ca scop mutarea Icoanei Fecioarei Maria in Mormant. Pelerinajul a avut loc in Vechiul Oras al Ierusalimului, in data de 25 august 2010. in fiecare an, inainte de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, Icoana este adusa din Biserica Sfantului Mormant la Mormantul Maicii Domnului, in cinstea Adormirii Maicii Domnului.

Calugaritele ortodoxe, cu flori si lumanari, au participat la un pelerinaj pe strazile inguste din Vechiul Oras al Ierusalimului, marcand Adormirea Maicii Domnului (De Dumnezeu-Purtatoarea), in cinstea Fecioarei Maria, in data de 25 august 2010.