(AUDIO) Intalnire cruciala ecumenica:  romano-catolici si ortodocsi in Creta (14-18 iunie 2011 vs. Documentul Creta)

consiliul ecumenic in Creta iunie 2011Romano-catolicii, alaturi de ortodocsi, prezenti in Creta

Orasul vechi insular grecesc Retymno, aflat pe coasta de vest a Cretei, a gazduit o intalnire cruciala ecumenica intre liderii catolici si ortodocsi, in aceasta saptamana – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe. Presedintele Consiliului Pontifical pentru Unitatea Crestinilor, Cardinalul Kurt Koch, si Mitropolitul Ilarion Alfeiev, insarcinat cu relatiile externe ale Patriarhiei Ortodoxe Ruse, sunt printre cei care au participat la reuniunea grupului de lucru, in perioada 14-18 iunie 2011.

Sarcina principala a grupului este aceea de a elabora un nou document comun pe tema "Rolul episcopului Romei in comuniunea Bisericii din primul mileniu", urmarindu-se de fapt inlocuirea unui alt document anterior, "Documentul Creta", care a fost respins de unele Biserici Ortodoxe.

De ce este aceasta intalnire de o asemenea importanta si la ce fel de progrese trebuie sa se astepte catolicii si ortodocsii implicati in discutiile din aceasta saptamana, aflam dintr-un material audio in posesia caruia a intrat Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, si in care ni se ofereau lamuriri, la cateva ore de la debutul discutiilor, chiar de catre secretarul Consiliului Pontifical, Episcopul Brian Farrell (lb.engl.):

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.