(VIDEO) Mitropolitul Amfilohie a aparut inaintea Curtii de judecata. Biserica Rumita, intre cer si pamant

Mitropolitul Amfilohie din Bieria sarba chemat in judecataMitropolitul de Muntenegru, al Bisericii Ortodoxe Sarbe, Amfilohie, a aparut in fata instantei, joi, 23 iunie 2011, la Podgorita, inaintea magistratului Larisa Begovici, confruntandu-se cu acuzatia de instigare la ura, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Procesul fusese initial programat pentru ziua de 9 iunie 2011, dar ancheta a fost amanata din cauza absentei Mitropolitului, care la momentul citarii participa la Adunarea Sfantului Sinod al Episcopilor.

Procedura a fost lansata impotriva Mitropolitului, dupa ce s-a demonstrat ca, adresandu-se credinciosiilor ortodocsi in public, atunci cand se referea la Biserica de pe muntele Rumija, in apropierea Bar (orasul de coasta al Muntenegrului), i-a instigat la ura.

“Pe cel ce a starnit lacrimile acestui Altar, si pe neamul lui, ii va judeca Dumnezeu”, declarase Amfilohie de Craciun, in Podgorita, ca raspuns pentru amenintarile facute la adresa micii biserici de pe Rumija, de a fi daramata.

Biserica Rumita Muntenegru

In acelasi timp, liderul Partidului Democrat al Socialistilor din Muntenegru, Mila Jukanovici, lansa propunerea unificarii Bisericii Ortodoxe Sarbe cu Biserica Ortodoxa din Muntenegru (nerecunoscuta canonic).
intr-un interviu acordat televiziunii de stat, acesta declara ca schismele din Biserica ar fi “in detrimentul stabilitatii tarii”, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Tot in aceasta perioada, presa internationala (Romfea Grecia), remarca intr-un articol de apreciere a Bisericii Rumita, oficierea unei slujbe deosebite – ocazionata de hramul Pogorarii Sfantului Duh.

Rumita, o mica biserica din Muntenegru, “aflata intre cer si pamant” strangea si de aceasta data, alaturi, peste 250 de persoane, care au ales sa escaladeze muntele pentru a participa la slujba oficiata de Pr. Ivan (Stanisit) si Ioan (Plamenat).

Dupa slujba a mai avut loc si o procesiune in jurul bisericii, cu Crucea Sfantului Ioan si Vladimir, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

type=“application/x-shockwave-flash”wmode=“transparent”id=“player2″name=“player2″src=“http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/media/video/player/mediaplayer-5.5/player.swf”width=“500″height=“380″allowscriptaccess=“always”allowfullscreen=“true”

flashvars=“file=http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/media/video/categorii/modul-site/video/Biserica Rumita Muntenegru.flv&skin=http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/media/video/player/mediaplayer-5.5/glow.zip&logo=http://www.lacasuriortodoxe.ro/live/player/banner.png&autostart=false”
/>

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.