Apple constrans sa retraga de pe piata o aplicatie reclamata drept homofoba: Ex-Gay (Exodus International)

aplicatie aplle ex-gay O petitie online, care a strans pana astazi, marti 22 martie 2011, peste 125.000 de semnaturi, solicita producatorului american de soft, Apple, sa-si retraga din magazine aplicatia unui program reclamat ca fiind homofob.

Aplicatia, disponibila pentru Apple iPhone, iPod si iPad, a fost lansata de catre Exodus International, o organizatie religioasa crestina cu sediul in Florida.

Programul in cauza, gratuit, ofera link-uri catre site-ul Exodus, clipuri video sau directionari catre pagina proprie Facebook, oferind ajutor persoanelor care doresc sa „scape de homosexualitate".


Petitia isi exprima indignarea asupra faptului ca Apple a aprobat un program realizat de "o organizatie notorie anti-gay", care sa emita "dezinformari si stereotipuri", incitand la "ura si intoleranta".

Potrivit Exodus, care invoca dreptul la libertatea de exprimare, programul a fost clasificat de Apple ca "neavand niciun continut ofensator”. "Aceasta aplicatie este proiectata in scopul ajutorarii barbatilor, femeilor, parintilor, studentilor si liderilor religiosi", sustine Exodus.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.