publicat în: Arhivă

Apple constrans sa retraga de pe piata o aplicatie reclamata drept homofoba: Ex-Gay (Exodus International)

aplicatie aplle ex-gay O petitie online, care a strans pana astazi, marti 22 martie 2011, peste 125.000 de semnaturi, solicita producatorului american de soft, Apple, sa-si retraga din magazine aplicatia unui program reclamat ca fiind homofob.

Aplicatia, disponibila pentru Apple iPhone, iPod si iPad, a fost lansata de catre Exodus International, o organizatie religioasa crestina cu sediul in Florida.

Programul in cauza, gratuit, ofera link-uri catre site-ul Exodus, clipuri video sau directionari catre pagina proprie Facebook, oferind ajutor persoanelor care doresc sa „scape de homosexualitate".


Petitia isi exprima indignarea asupra faptului ca Apple a aprobat un program realizat de "o organizatie notorie anti-gay", care sa emita "dezinformari si stereotipuri", incitand la "ura si intoleranta".

Potrivit Exodus, care invoca dreptul la libertatea de exprimare, programul a fost clasificat de Apple ca "neavand niciun continut ofensator”. "Aceasta aplicatie este proiectata in scopul ajutorarii barbatilor, femeilor, parintilor, studentilor si liderilor religiosi", sustine Exodus.