Vaticanul face apel la o “constiinta ecologica, alaturandu-se budistilor

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Vaticanul face apel la o "constiinta ecologica, alaturandu-se budistilor

Vaticanul vrea "sa incurajeze formarea unei constiinte ecologice” lucrand alaturi, in acest sens, de budisti, a declarat acesta, luni, 17 mai 2010, in timpul un mesaj adresat budistilor, cu ocazia festivalului Vesakh.


in mesajul sau lansat luni, Vaticanul intentioneaza sa "intensifice eforturile pentru promovarea constientizarii de mediu, in spiritul bunastarii tuturor, si a coexistentei pasnice".

Astfel, "putem oferi marturia unui stil de viata respectuos”, continua mesajul, semnat de presedintele Consiliului Pontifical pentru Dialogul Interreligios, Cardinalul francez Jean-Louis Tauran.

"Crestinii, budistii, au un profund respect pentru viata umana. Prin urmare, este esential ca eforturile noastre sa ne poarte catre un sentiment de responsabilitate fata de mediu", a scris Cardinalul, care constata ca "criza de mediu a provocat deja dificultati semnificative, si suferinte in lume".

"Biserica Catolica considera ca protectia mediului este strans legata de tema dezvoltarii umane integrale", a mai adaugat el.

Vesakh este cea mai importanta sarbatoare pentru budisti, comemorand cu acest prilej principalele evenimente din viata lui Buddha.

Sarbatoarea este celebrata pe data de 21 mai in Coreea si Taiwan, 28 mai in Thailanda, Sri Lanka, Cambodgia, Birmania, Malaezia, Laos, Nepal si Vietnam. in Japonia, ea a fost sarbatorita pe 8 martie.

©Traducere si redactare: Bogdan Roman

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 18/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.