Protopopul Vsevolod Chaplin recomanda organizarea de forumuri politice pentru credinciosi

Vsevolod Chaplin Protopopul Vsevolod Chaplin recomanda organizarea de forumuri politice pentru credinciosi

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
?eful Departamentului Sinodal pentru Relatiile Biserica – Societate, Protopopul Vsevolod Chaplin, a cerut publicului sa reia discutiile purtate in cadrul sistemului politic existent in Rusia, pentru ca, in opinia sa, societatea nu a avut nicio astfel de sansa inainte.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Sunt convins ca avem nevoie sa organizam o serie de forumuri astazi, impreuna cu principalele forte politice si principalele grupuri sociale existente in aceasta tara (inclusiv comunitatea de afaceri, sindicatele, comunitatile etnice si religioase, regionale) pentru a porni discutii noi in cadrul platformei ideologice si politice a sistemului existent in tara", a declarat pr. Vsevolod miercuri, 3 noiembrie 2010, conform Interfax, la o intalnire a clubului Rusia Unita.

Preotul crede ca "in 1993, baza sistemului constitutional a fost discutata de catre diferite nivele ale societatii si parti ale spectrului politic" si "acest factor face ca fundalul ideologic al noilor reforme economice si politice sa fie slab si neconvingator".

Conform pr. Vsevolod, conditiile unei astfel de discutii sunt cele mai favorabile in acest moment: "traim intr-o tara stabila, cu nici o urgenta din anii 1990 si 1917."

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.