Expozitia Biserici rupestre nistrene – Manastirea Klosterneuburg – Viena

Conform JurnalTV – Republica Moldova, in cadrul Manastirii Klosterneuburg de pe langa Viena a fost vernisata expozitia de fotografii „Biserici rupestre de pe Nistru” realizata de cineastul si fotograful roman din Austria, Dan Barcea.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian


Expozitia, un proiect al Institutului Fratii Golescu din Bucuresti, prezinta incintele sacre de la Tipova, Saharna, Butuceni, Schitul lui Bosie si Japca, asezaminte monahale ce au jucat un rol semnificativ in crestinismul rasaritean si al vietii religioase din Basarabia.

Cineastul Dan Barcea a dedicat un album lacasurilor in piatra din spatiul nistrean, expozitia de la Klosterneuburg, urmand celor organizate la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti si Muzeul Farului din Sulina.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.