Procesiune si Vecernie in Patas – Baile Herculane

Sute de credinciosi au primit vizita Preasfintitului Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, la ceas de seara in parohia Patas din protopopiatul Baile Herculane.

Dupa oficierea slujbei de tarnosire a bisericii din Borlovenii Vechi, Ierarh, preoti, credinciosi tineri si varstnici, au plecat in procesiune spre localitatea vecina, Patas, unde s-a savarsit slujba de seara de catre intaistatatorul Eparhiei.


Cu acest prilej, Chiriarhul a tinut si un cuvant de invatatura prin care a pus la sufletul credinciosilor mesajul pericopei evanghelice din Duminica Slabanogului in care Mantuitorul arata legatura dintre pacat si boala, precum si urmarile ignorarii bolilor sufletesti care desfigureaza in timp chipul si sufletul bolnavului.

Preasfintia Sa a tinut sa evidentieze cu recunostinta parinteasca activitatea parintelui paroh Martin Valusescu, care de 28 de ani slujeste biserica din Patas, cleric vrednic care a zidit in sufletele credinciosilor si in ogorul bisericii margaritare ale credintei care fac cinste activitatii pastorale ortodoxe din "Valea Almajului"

in incheiere, Ierarhul a vizitat casa parohiala si a purtat discutii cu credinciosii parohiei Patas. in seara aceleiasi zile, Preasfintia Sa a vizitat parohia Prigor din protpopiatul Baile Herculane, biserica si casa parohiala, purtand discutii cu preotul paroh si cu credinciosii din Prigor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.