Tarnosirea Bisericii: Sf Mare Mucenic Dimitrie cel Mare si Adormirea Maicii Domnului Cetatea – Tomis

Duminica, 31 octombrie 2010, la ora 8.00, inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a tarnosit biserica cu hramurile „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie cel Mare si Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Cetatea. Slujba a fost urmata de savarsirea Sfintei Liturghii la sfarsitul careia credinciosii s-au inchinat in Sfantul Altar.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian


Biserica a fost construita in anul 1881, primul slujitor fiind preotul Gheorghe Nedelovici (1881-1924), urmat de Pr. Dima Vasilescu (1924-1947), s.a., iar din anul 2004 – parintele Nicolae Craciun.

Sfintia sa a coordonat lucrarile de reparatii la biserica, iar din anul 2006 s-a inceput pictarea asezamantului de cult de catre de catre pr. Mihai Gheorghe.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 42/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.