Friday 28 january 2011

Peste 400 de rabini solicita scuze din partea Fox News

 moderatorul Glenn Beck de la Fox News Peste 400 rabini au semnat o scrisoare deschisa care a aparut in presa americana, ieri, 27 ianuarie 2011, solicitand canalului TV conservator Fox News sa-l mustre pe moderatorul – vedeta Glenn Beck pentru necumpatarea in folosirea termenilor despre Holocaust, la locul de munca.

©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Scrisoarea, publicata in Wall Street Journal, se adreseaza proprietarului Fox News, mogulul media Rupert Murdoch. Rabinii i-au cerut sa-si prezinte scuzele pentru „atacurile inacceptabile” ale lui Glenn Beck impotriva miliardarului de origine maghiara George Soros, care este evreu.

Glenn Beck, care face parte din dreapta americana, modereaza zilnic o emisiune pe Fox News.

George Soros era adolescent atunci cand nazistii au ocupat Ungaria. insa pentru Glenn Beck, la momentul respectiv domnul Soros „era un baietandru evreu care ajuta la trimiterea evreilor in lagarele mortii”.
in plus, dl. Beck a facut „de sute de ori referire la Holocaust si la nazisti, in emisiunile sale, pentru discreditarea persoanelor fata de care avea vreun resentiment”, acuza rabinii in scrisoarea sus-mentionata, dupa cum precizeaza AFP. Potrivit acestora, el face comparatie in mod regulat intre anumiti lideri si nazisti.

Reclamantii au comentat de asemenea pozitia sefului Fox News, Roger Ailes, care i-a catalogat pe evreii ce il critica pe Glenn Beck drept „rabini de stanga”.
„Noi credem ca Holocaustul ar trebui tratat in mass-media intr-o maniera corespunzatoare. Dar nu am vazut acest lucru pe Fox News”, explica rabinii.

„Voi denigrati memoria si semnificatia Holocaustului, daca folositi termenul pentru a discredita o persoana sau o organizatie care nu e de aceeasi opinie cu dvs. Exact acest lucru a facut Fox News in ultimele saptamani, si nu e numai parerea «rabinilor de stanga»”, au precizat rabinii, conform sursei citate.
Scrisoarea lor a fost publicata joi, chiar in Ziua mondiala a comemorarii Holocaustului.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 53/2011

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.