In Italia, o femeie musulmana a fost amendata pentru ca purta burqa

Lacasuri Ortodoxe: din Roma – Italia
O femeie musulmana a fost amendata pentru ca purta burqa

O femeie musulmana a fost condamnata la plata unei amenzi de 500 de euro pentru ca purta burqa, incalcand ordinele primarului orasului Novara, din nordul Italiei, au declarat marti 4 mai 2010, oficiali ai municipalitatii.


"Politia locala i-a dat ieri seara amenda, urmand ca aceasta sa plateasca 500 de euro. Din cunostintele mele, este o premiera in Italia", a declarat pentru AFP Franzinelli Mauro, ?eful politiei municipale a orasului Novara din Piedmont, un bastion al partidului anti-imigratie si regionalist al Ligii de Nord.

El a mai spus ca exista varianta ca aceasta sa faca recurs, dupa cum prevede legea.

Fata musulmana, de nationalitate tunisiana, era pe strada cu sotul ei, in fata oficiului postal, o echipa de patrulare incercand sa o identifice.

Sotul avea intr-adevar cele doua documente de identitate pentru el si sotia sa, dar a refuzat ca aceasta din urma sa fie verificata de patrula, incat patrula a chemat ajutoare si a efectuat intr-un final identificarea.

"Primaria a adoptat ordonanta de interzicere a portului burqa in locuri publice si in apropierea acestora, la sfarsitul lunii ianuarie 2010, luand in considerare observatiile Ministerului de Interne care a trimis un proiect de ordonanta", a declarat Franzinelli, seful local al Ligii Nordului.

Guvernul italian este impartit vizavi de interzicerea valului integral islamic, in tara.

in Italia, nu exista niciun text specific cu privire la valul complet, dar o lege din 1975 facand parte din "dispozitiile de protectie a ordinii publice", interzice in locurile publice acoperirea in totalitate a fetei, atat cu un voal cat si cu o casca moto.

Primarii ce apartin Ligii Nordului au sprijinit acest text, adoptand ordonantele de interzicere a burqa, niqab sau burkini.

©traducere si redactare KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 16/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.