Casa caricaturistului suedez care a realizat contoversatele desene ale lui Mohamed, vizata cu incendierea

Lacasuri Ortodoxe: din Stockholm
Casa caricaturistului suedez care a realizat contoversatele desene ale lui Mohamed, vizata cu incendierea

Casa lui Lars Vilks, autor al unor caricaturi la adresa Profetului Mohamed (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe), a fost incendiata in noaptea de vineri spre sambata, in absenta desentorului suedez, au anuntat surse din politie.


"Prejudiciul este relativ minor, o parte din fatada fiind afumata si unele ferestre sparte. Focul s-a stins singur", a declarat pentru AFP Österheim Sofie, un purtator de cuvant al politiei din Scania, unde locuieste Lars Vilks.

Mai multe sticle cu benzina au fost insa gasite in interiorul casei, indica politia suedeza, care a deschis o ancheta pe marginea incendiului.

in ciuda amenintarilor la care este supus Lars Vilks, acesta nu si-a parasit casa din Hogan, un orasel aflat in sud-vestul Suediei.

Artistul le-a spus recent trimisilor AFP ca si-a pregatit diverse capcane, de protectie, impotriva potentialilor agresori, din cauza noilor amenintarilor, si in urma atacului de la inceputul lunii ianuarie 2010.

Lars Vilks, a fost amenintat regulat, dupa publicarea caricaturilor sale controversate.

Un grup cu legaturi al-Qaeda a oferit 100.000 de dolari pentru asasinarea acestuia, in luna martie politia irlandeza anuntand chiar arestarea a sapte musulmani suspectati ca ar fi implicati intr-un astfel de complot.

In ultimele ore, surse din politie au anuntat arestarea a 2 tineri, banuiti ca ar fi implicati in incendierea casei caricaturistului.

©Traducere si redactare: Bogdan Roman

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 18/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.