Peste 150.000 de persoane, adunate in Piata Sf. Petru, in sustinerea Papei

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Peste 150.000 de persoane, adunate in Piata Sf. Petru, in sustinerea Papei

Mai mult de 150.000 de catolici italieni s-au adunat in dupa-amiaza zilei de duminica, 16 mai 2010, in Piata Sf. Petru din Vatican, pentru a-si demonstra sustinerea fata de Papa Benedict al XVI-lea, in scandalul preotilor pedofili, potrivit politiei, citata de serviciul de presa al Vaticanului.


La initiativa Conferintei Episcopale Italiene (CEI), care a mobilizat sute de autobuze si de trenuri speciale, credinciosii s-au adunat in fata balconului Papei, pentru a se ruga cu acesta, in momentul Regina Coeli, celebrat in fiecare duminica, la pranz, in saptamanile dinaintea Rusaliilor.

M-am simtit bine "incurajat, prin prezenta dumneavoastra numeroasa", a spus acesta. "Va multumesc din toata inima, dragi frati si surori, pentru prezenta dumneavoastra calda", a spus Papa Benedict al XVI-lea. "Tuturor, vreau sa va exprim recunostinta mea”.

"Cat de frumos este sa vad astazi aceasta multime in Piata Sf. Petru, asa cum am vazut si in deplasarea mea la Fatima", a mai spus el.

Manifestarea a avut loc la doua zile dupa intoarcerea Papei din pelerinajul in Porto, Lisabona si Fatima, unde o multime de adepti entuziasti l-au primit (vezi Arhia Lacasuri Ortodoxe – editia de Spania).

Dupa explozia scandalului din Irlanda, la mijlocul lunii noiembrie 2009, apoi cascada de la inceputul anului 2010, din Europa si SUA, Papa insusi a fost implicat in analizarea acestor cazuri, pe motiv ca a refuzat sa ii sanctioneze pe unii preoti pedofili din SUA.

©Traducere si redactare: Alex-Daniel Rotariu

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 18/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.