Printr-o decizie recenta, FIFA hotaraste totusi ca jucatoarele iraniene de fotbal sa poarte palarie

Lacasuri Ortodoxe: din Pari (AFP)
Printr-o decizie recenta, FIFA hotaraste totusi ca jucatoarele iraniene de fotbal sa poarte palarie

Presedinta Delegatiei pentru Drepturile Femeii, din Senat, Michèle André (SP), a catalogat drept "alarmanta", intr-o declaratie emisa miercuri, 19 mai 2010, o decizie a Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), care hotaraste ca “jucatoarele iraniene de fotbal sa poarte palarie”.


FIFA a cazut de acord ca jucatoarele iraniene sa poarte palarie (sapca) in locul hijab-ului islamic, la viitoarele Jocuri Olimpice de Tineret, din august, in Singapore.

intr-o scrisoare adresata presedintelui FIFA, Joseph F. Blatter, facuta publica, senatoarea de Puy de Dome subliniaza ca "acest surogat al hijab-ului" constituie "unul dintre acele semne politice, religioase, comerciale sau personale, pe buna dreptate, interzise de regulamentul FIFA".

"Aceasta abatere de la principiul fundamental al neutralitatii sportului este foarte ingrijoratoare, deoarece intentia de a promova sportul feminin, care fara doar si poate a inspirat aceasta decizie, nu trebuie sa fie platita cu pretul renuntarii la valorile de referinta", a adaugat ea.

©Traducere si redactare: Andreea Zahariea

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 18/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.