SUA si-a reexprimat dezacordul fata de legea interzicerii purtarii voalului islamic, din Franta

Lacasuri Ortodoxe: din Washington
SUA si-a reexprimat dezacordul fata de legea interzicerii purtarii voalului islamic, din Franta

Diplomatia americana a reiterat miercuri, 14 iulie 2010, dezacordul administratiei Obama fata de legea care interzice purtarea voalului islamic in locurile publice in Franta, care inseamna, conform Washingtonului, un atac asupra libertatii credintei.

©Traducere si redactare: KSLCatalin pentru Lacasuri Ortodoxe® (cell extract) or…


"Noi nu consideram ca este oportuna legiferarea a ceva asupra caruia oamenii au dreptul, cum este si comportamentul in functie de convingerile lor religioase", a declarat Philip Crowley, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat.

"in Statele Unite", a adaugat el, "am luat alte masuri pentru a asigura echilibrul intre securitate, pe de o parte, si respectarea libertatii religioase si a simbolurilor religioase care le sunt asociate, pe de alta parte.

Deputatii francezi au adoptat marti, in prima faza, proiectul de lege privind interzicerea purtarii voalului islamic in spatiile publice.

"Din cate am inteles, acesta este un prim pas in ceea ce ar putea insemna un proces legislativ indelungat si, probabil, juridic", a mai comentat dl Crowley.

65% dintre americani dezaproba interzicerea valului islamic in locuri publice, in timp ce 28% admit interzicerea, potrivit unui sondaj al Pew Research Center publicat in data de 8 iulie 2010, conform AFP.

Un articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 26/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.