Un lider saudit al Al-Qaida cheama la uciderea crestinilor

Lacasuri Ortodoxe: din Dubai

Un lider saudit al Al-Qaida cheama la uciderea crestinilor

Numarul doi al gruparii Al-Qaida din Peninsula Arabica (Aqpa), sauditul Said Al-Shihri, a chemat la uciderea crestinilor din tara sa, printr-un mesaj audio postat miercuri, 11 august 2010, de catre site-urile islamiste, infomeaza AFP.

© Traducere si redactare: Bogdan Roman pentru Lacasuri Ortodoxe®


Liderul al-Qaeda a mai cerut, de asemenea, Israelului, sa atace si sa rastoarne monarhia saudita.

Shihri a declarat ca organizatia sa a fost chestionata de mai multi membri ai armatei saudite, care i-au solicitat luarea de masuri impotriva crestinilor care traiesc in Arabia Saudita.

Cu toate acestea, el a atras atentia ca nu cumva sa existe pierderi de vieti omenesti in randul musulmanilor, atunci cand sunt atacati crestinii: "Grija lui Dumnezeu de a pastra sangele musulmanilor lasa sa intarzie atacurile impotriva crestinilor", a mai spus el.

"Atacati Israelul, care se afla la cativa kilometri distanta de voi si ale carui lumini poate fi vazute din orasul Hael”, in nordul Arabiei Saudite, a declarat seful al-Qaeda.

Acesta a solicitat deci formarea de celule in sanul fortelor armate saudite pentru "a face cat mai usoara rasturnarea monarhiei Al-Saud".

Cu baza in Yemen, Aqpa cuprinde ramurile yemenita si saudita ale retelei lui Osama ben Laden, care au fuzionat in ianuarie 2009.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 29/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.