Ancheta privind o afacere suspecta cu terenuri, a Bisericii Ortodoxe Grecesti

Lacasuri Ortodoxe: din Atena (AFP)
Ancheta privind o afacere suspecta cu terenuri, a Bisericii Ortodoxe Grecesti

Justitia greaca a deschis o ancheta privind vanzarea suspecta, de catre Biserica Ortodoxa Greaca, a unui teren de mare valoare, situat pe litoral, aproape de Atena, dupa cum a raportat un cotidian local astazi, miercuri 11 august 2010.

© Traducere si redactare: KSLCatalin pentru Lacasuri Ortodoxe®


Potrivit cotidianului Ta Nea, Biserica a vandut anul trecut, pentru 14 milioane euro, unui angajat al Consiliului Municipal, un teren de 4.000 de metri patrati, situat pe malul marii, in districtul Voliagmeni.

Acesta a fost vandut, in ziua imediat urmatoare, catre trei companii offshore pentru suma de 15.5 milioane euro, a declarat ziarul.

Parchetul de pe langa Atena a deschis o ancheta privind tranzactia, pentru identificarea persoanelor implicate in aceasta vanzare.

Ziarul a declarat ca Biserica depusese anterior o actiune in justitie impotriva angajatului municipalitatii, pentru ocuparea ilegala a terenurilor, actiune care era pe rol in momentul tranzactiei.

in 2008, guvernul conservator grec a fost zguduit de un alt scandal imobiliar (vizand transferul controversat al unei proprietati, de catre o manastire a Muntelui Athos, care i-a costat mai multe milioane de euro pe contribuabili.

Doi ministri si cativa oficiali au fost fortati la acea data sa demisioneze.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 29/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.