“Crestinismul este o componenta a identitatii franceze”, declara Le Pen, criticand avantajarea musulmanilor in Franta

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Le Pen (FN) il critica pe Falco pentru "dispret fata de secularism", in favoarea musulmanilor

Liderul Frontului National din Franta, Jean-Marie Le Pen, s-a plans miercuri, 25 noiembrie 2009, Secretarului de Stat pentru Aparare (UMP) si Primarului Toulon, Hubert Falco, de "dispretul acestuia fata de secularism", intrucat a oferit avantaje agentilor municipali de credinta musulmana, autorizand absenteism in "perioada Eid-el-Kebir”.


intr-o declaratie, liderul filialei FN in regiunile Provence-Alpi-Coasta de Azur (PACA), descrie ca fiind "o discriminare scandaloasa", aceasta scutire a functionarilor musulmani din comunitatea Toulon.

"Toti angajatii, indiferent de religie, beneficiaza in Franta de sarbatori traditionale crestine, pe considerente istorice, crestinismul fiind o componenta a identitatii franceze", a declarat Le Pen.

"in timp ce presedintele isi arata muschii, pledand pentru interzicerea – chestiune de altfel irealizabila – a burqa, secretarul sau de stat (…) autorizeaza, pe motive religioase, absenteismul in sanul administratiei publice, ignorand populatia laica", a spus acesta.

Contactat de AFP, un oficial al comunitatii urbane a indicat faptul ca aceasta autorizatie a fost o “facilitate” acordata “tinandu-se cont de importanta aserviciilor". "Agentii care au beneficiat de permisiune, vor recupera aceasta zi de lucru", a adaugat sursa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.