In ziua de 1 octombrie 2009, la Constanta, se va desfasura campania

Evenimentul va incepe de la orele 18:00 la Colegiul National Mircea cel Batran si are drept scop dialogul dintre parinti si profesori cu privire la noua lege a educatiei.
Mai multe detalii despre aceasta actiune aflam de la organizatorul ei, redactorul sef adjunct al revistei „Click pentru femei”, doamna Violeta Rusu:


„Aceasta campanie intentioneaza sa se concretizeze in 5 orase din tara, intre care si Constanta, celelalte fiind Bucuresti, Timisoara, Iasi, Ramnicu Valcea.

Intentionam sa ne intalnim cu parintii si cu profesorii pentru a discuta despre nemultumiri, asteptari, propuneri pe care le au privind noul proiect legislativ, admiterea in liceu, formula examenului de bacalaureat, relevanta sistemului de notare, varsta de incepe a scolii la 5 ani, beneficiul pe care il poate aduce clasa pregatitoare si despre testarile din 2 in 2 ani ale elevilor.

Noi vom trimite rezulatatele la Ministerul Invatamantului, la Comisia pentru invatamant a Parlamentului…”

La finalul campaniei, cele mai interesante opinii si sugestii, precum si concluziile fiecarei intalniri cu parintii din cele 5 orase vor fi prezentate saptamanal in revista "Click pentru femei" si in ziarul "Adevarul de Seara", iar trei cititoare vor fi premiate prin tragere la sorti, cu cate 1.000 de euro.

Despre importanta colaborarii dintre scoala si parinti ne-a vorbit si vicepresedintele Federatiei nationale a Asociatiilor de Parinti din invatamantul preuniversitar, domnul Adrian Topor:

"Nu putem sa ne ducem copiluli la scoala, sa il lasam in curtea scolii si sa zicem: vin peste 6-7 ore, il iau si in acest interval de timp totul s-a oprit pentru mine ca parinte.

Reusita cea mai mare in educatie si in ceea ce inseamna scoala s-a concretizat intr-o buna colaborare intre scoala si parinti. Noi avem foarte multe experiente, foarte multe activitati care sunt dedicate parintilor… pentru prima data in Constanta avem un club al parintilor care ofera sprijin si consiliere, avem conferinte si intalniri si incercam chiar sa schimbam putin aceasta mentalitate, sa ne implicam ca parinti alaturi de copil. Noi chiar venim cu solutii si incercam impreuna cu conducerile scolii, cu inspectoratele cu ministerul sa gasim solutii…"

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.