Raportul barbati : femei, in Vatican, este mai mare de 16:1 / Accesul automobilelor va fi si el limitat

steag vatican Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Vaticanul, cel mai mic stat din lume, numara doar 32 de cetatene la un total de 540 de barbati, in majoritate diplomati, potrivit statisticilor furnizate luni, 28 februarie 2011, cu ocazia publicarii unei legi privind cetatenia, resedinta si accesul.

intre cei 572 de cetateni, figureaza 306 diplomati ai Vaticanului la nivel mondial, in functie sau pensionati, 86 fiind in garzile elvetiene, 73 cardinali, un religios si 31 de laici. Dar numai 223 dintre ei locuiesc efectiv acolo.


Statul este, de asemenea, “casa” pentru 221 de locuitori, in cea mai mare parte clerici si religioase (95 de surori), cu resedinta in Stat.

Legea cetateniei se axeaza, deci, pe accesul in acest Stat de 44 ha, care se mai confrunta, de asemenea, si cu probleme de trafic si de parcare, a declarat, presei, purtatorul de cuvant al Vaticanului, parintele Ciro Benedettini. in 2010, s-au inregistrat 2.1 milioane intrari de autoturisme, a spus el.

Acum, in scopul "reducerii accesului auto in teritoriu", intrarea automobilelor non-cetatenilor si non-rezidentilor va fi posibil doar printr-un permis de acces eliberat in conditii ce urmeaza sa fie definite.

O parte ramane insa total accesibila, cum este de exemplu cazul Pietei Bazilicii Sf. Petru sau Muzeele Vaticanului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.