O Biblie veche de 340 de ani a fost descoperita intr-o biserica luterana din Wisconsin

O Biblie veche de 340 de ani a fost descoperita intr-o biserica luterana din Wisconsin, Biblie veche de 340 ani descoperita in Wisconsinsaptamana trecuta, potrivit unor rapoarte locale.

in Biserica luterana Sf. Pavel din Bonduel, Wisconsin a fost descoperita o Biblie intr-o camara a unei bucatarii rar folosita, unde erau depozitate carti vechi si texte de zeci de ani, a raportat canalul 7 WSAW. Biblia era ascunsa bine, intr-un seif din aceasta camara.

©Un articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Nu stim cum de a ajuns acolo. Nu stim nici cum de a fost pastrata in asa conditii de siguranta. Am fost cerut relatii celor mai in varsta persoane aflate printre noi, si persoanelor din casa de asistenta medicala, dar nimeni nu pare sa-si aminteasca" a spus Rev. Timothy Shoup din Biserica Luterana Sf. Pavel, pentru postul de stiri.

Biblie veche de 340 ani descoperita in WisconsinBiblia este din anul 1670, dar Rev. initial a crezut ca este o greseala in trecerea datei.

Biblia, tiparita manual, nu este din Statele Unite, ci a fost tiparita la Nürnberg, Germania.

Potrivit WFRV Channel 5, Biblia este in stare excelenta, in ciuda varstei sale. Biserica va lua masuri speciale pentru o conservare chiar mai buna pe viitor.

"Este uimitoare", a spus Rev Shoup, pentru Channel 5. "Ma refer la faptul ca paginile sunt clare. Un set de pagini este separat de carte, insa e in stare buna".

Cartea nu contine doar text ci si ilustratii detaliate.

"De cate ori vad o ilustratie de acest fel, realizez cat de frumos arata si cu cat de multa dragoste a fost muncita", afirma Lyle Buettner, un colaborator al serviciului Colectii Speciale din Biblioteca Seminarului Concordia, pentru Fox Channel 11.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 51/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.