Despre succes si valorile morale

Globalizare Lacasuri Ortodoxe din Vatican: Papa a deplans alegerea cautarii succesului in detrimentul valorilor morale
Papa Benedict al XVI-lea si-a exprimat intristarea fata de goana dupa banii obtinuti usor si a „reusitei” ca „scop al vietii, chiar in detrimentul valorilor morale”.
©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea


Benedict al XVI-lea a denuntat inca o data „schimbarea culturala, alimentata de globalizare, schimbarea de gandire, dominand relativismul”, in mesajul sau pentru ziua mondiala a misionarilor, care va fi celebrata in 23 octombrie.

Acest mers al lucrurilor „conduce la o mentalitate si un stil de viata care ignora mesajul Evangheliei ca si cum Dumnezeu nu ar exista, pe cand cautarea bunastarii, a banilor obtinuti usor, a carierei devin scopuri in viata, chiar in defavoarea valorilor morale”, a precizat el in cuvantul la sarbatoarea Epifaniei, facut public de catre Vatican marti, 25 ianuarie.
El a deplans cresterea „numarului celor care, primind vestea cea buna a Evangheliei, au uitat-o si au abandonat-o”, precum si faptul ca acestia „nu se mai recunosc ca parte a Bisericii”.

„Tot mai multa lume, chiar din societatile traditional crestine, este acum reticenta la deschiderea fata de Cuvantul lui Dumnezeu”, a subliniat papa, care a infiintat anul trecut un nou departament al Vaticanului, dedicat exact re-evanghelizarii tarilor occidentale.

Papa a apelat in plus la crestini, sa convietuiasca in spiritul dezvoltarii umane, „al dreptatii, al eliberarii de orice forma de opresiune, respectand totodata autonomia politicului”.
„A ignora problemele concrete ale umanitatii ar insemna sa uitam lectia Evangheliei despre dragostea pentru aproapele aflat in suferinta si in nevoie”, a afirmat papa.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 53/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.