Regizorul polonez de film Krzysztof Zanussi considera ca crestinismul este viitorul civilizatiei umane

Krzysztof_Zanussi "Cred ca acesta este viitorul omenirii, intrucat cresterea civilizatiei si a culturii tehnice, a realizarilor stiintifice ale omenirii moderne, in multe privinte sunt un produs al civilizatiei crestine", a spus el intr-un interviu catre NG-Religii.

Potrivit acestuia, libertatea unei persoane este oferita de crestinism, iar atunci cand o persoana este Fiu al lui Dumnezeu, ea capata curaj si poate sa devina foarte inovatoare".


Krzysztof_Zanussi "Ea are curaj sa gandeasca singura. Astfel, eu cred ca viitorul sta in crestinism", a mai spus Zanussi, care este, de asemenea, si membru al Consiliului Pontifical pentru Cultura.

Acesta a mai marturisit ca este pasionat de Ortodoxia rusa.

"Sunt interesat de istoria Europei, care provine din traditia Bizantului. Cred ca lumea moderna are nevoie de Ortodoxie:.. Este un plus important in viziunea lumii. Europa de Vest s-a izolat si, fara acest Rasarit, "plamanii" ei nu vor fi in stare sa respire total, usor si liber", este convins regizorul de film.

Potrivit acestuia, Ortodoxia il ajuta sa inteleaga unele lucruri din Evanghelie, "care nu sunt la fel de bine exprimate in catolicism".

"Bazele sfinte, cinstirea sfintilor sunt mult mai dezvoltate in Ortodoxie, atat in cea greaca cat si in cea rusa. Noi, catolicii, avem, de asemenea, bazele sfinte si mistica crestina, dar in Europa Rasariteana, in Ortodoxie, ele sunt mult mai pronuntate. Mi se pare interesant", a spus Zanussi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.