Descoperirea extraterestrilor nu ar contrazice invatatura crestina, conform teologului Andrei Kuraiev

extraterestrii in crestinism Presupusa forma de viata descoperita recent pe o alta planeta nu contrazice invatatura crestina

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova / Interfax
Un profesor al Academiei Teologice din Moscova, Protodiaconul Andrei Kuraiev, considera ca posibilitatea unei proaspete descoperiri a astronautilor americani – a existentei vietii extraterestre – nu contrazice invatatura crestina.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Cand oamenii au descoperit atmosfera de pe Venus, in secolul 18, Lomonosov a presupus ca ar putea fi oameni acolo. in cazul in care acestia ar trai acolo, atunci ar exista doua posibilitati: au comis pacatul asa cum am facut-o noi, sau nu", a spus Parintele Andrei catre un corespondent al Interfax.

Astfel, acesta a comentat o stire conform careia astronomii americani au descoperit o noua planeta si conditii foarte similare cu Pamantul, care le-au dat motiv sa creada ca aceasta poate fi locuita.

Pr. Andrei remarca faptul ca el impartaseste opinia lui Lomonosov: "daca extraterestrii nu sunt pacatosi, atunci nu au avut nevoie de jertfa lui Hristos pe Golgota, traind cu Dumnezeu, dar daca sunt pacatosi, jertfa rascumparatoare a lui Hristos le este si lor oferita”, locuitorii altor planete nefiindu-le insa cunoscuti apostolilor.

Teologul a mai subliniat, de asemenea, ca in timpurile apostolice oamenii "nu stiau nimic" despre locuitorii din Australia si America, dar "s-a dovedit ca existau culturi intregi, insa nici unul dintre oamenii Bibliei n-au stiut despre acestea". Cu toate acestea, "crestinismul le-a acceptat cu usurinta si nu putem spune ca s-a adaptat acelor culturi", ci dimpotriva, "crestinismul a ramas la fel, chiar si in Australia".

"in cazul in care extraterestrii sunt persoane cu ratiune, vointa libera si carne, atunci tot ceea ce crestinismul spune despre oameni, se va referi si la ei", a mai spus pr. Andrei, precizand ca el "nu ar crede in raportarea unor intalniri cu creaturi rationale".

Orice religie spune ca omul nu este singura forma rationala a vietii in Univers, iar invatatura ortodoxa, de asemenea, spune ca "spiritele pot adopta forme din carne, fizice, si pot contacta persoane", a amintit pr. Andrei.

El presupune ca, daca sub forma unui extraterestru apare un spirit "care il jigneste pe Hristos, oferindu-i un "sarut al Iudei", atunci este demon, iar scopul sau poate fi sa ne convinga ca "Hristos nu este Dumnezeu, ci doar un translator al unor "cunostinte secrete"".

"?i, nu conteaza unde traiesc acesti “profesori”, in Shambala Himalayana sau pe o alta planeta. Mituri lepot fi diferite. Dar pot avea aceeasi atingere anti-crestina", mai crede teologul.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.