Un milion de spectatori in doar 15 zile: “Des Hommes et des Dieux” un film de Xavier Beauvois

Lacasuri Ortodoxe: din Deauville
des hommes e de dieux sabrina ouazani si xavier Beauvois Un milion de spectatori in doar 15 zile, la filmul " Des Hommes et des Dieux"

La un milion de spectatori a ajuns joi seara, 23 septembrie 2010, numarul celor ce au vizionat “Des Hommes et des Dieux" – Barbatii (oamenii) si Dumnezeu – un film de Xavier Beauvois despre istoria calugarilor din Tibehirine, conform distribuitorilor acestuia.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen_Ana Ion


"Filmul a depasit un milion de spectatori in doar doua saptamani", a anuntat in Deauville (Calvados), directorul general al Mars Distribution, Stephane Celerier, care "spera ca va atrage pana la doua milioane" de spectatori.

M. Celerier s-a exprimat in cadrul congresului Federatiei Nationale de Cinema (FNC), in care distribuitorii au prezentat joi productia lor, operatorilor de cinematografe.

"E extrem de reconfortant ca un film atat de greu sa reuseasca un numar de un milion de intrari in doar doua saptamani(…). Era de asteptat sa ajunga la un milion, dar nu atat de repede, nu in doua saptamani", a declarat el pentru AFP.

lambert wilson- des hommes e de dieux

"Des Hommes et des Dieux", cu Marele Premiu la Cannes si reprezentand Franta la Oscarul din Hollywood in luna martie viitoare, isi va continua cariera in a treia saptamana, cu 424 prezentari, inclusiv in orasele mici.

des hommes e de dieux sabrina ouazani si xavier Beauvois

Acest lucru explica popularitatea unui film pe un subiect grav si auster – rapirea si uciderea ulterioara a sapte calugari francezi in Algeria, in 1996 – este tocmai originalitatea sa: "Este un subiect profund, raportat la moarte si la angajamentul religios in spirit pacifist si reunificator".

"Filmul atrage o clientela, in mare, adulta, si care rareori merge la cinema", a mai spus el, un public foarte larg compus din cinefili, dar si de spectatori catolici si ocazionali.

Mars Ditribution remarca, de asemenea, intr-o declaratie, ca el a reusit sa fie distribuit peste tot in tara, cu un succes egal in Paris cat si in provincie, cu cele mai bune rezultate in Bretania si Alsacia.

"Nu exista niciun exemplu recent al unui astfel de start la un film de acest tip", concluzioneaza Mars, care isi aminteste, "prin comparatie", de filmul lui Jacques Audiard, "Un prophète", de asemenea, Marele Premiu la Cannes 2009, care a avut in doua saptamani insa 556.931 spectatori.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 36/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.